Delen

De afdeling Service Team Onderhoud van Havensteder voert dagelijks onderhoud en reparaties uit bij huurders. Vanaf 1 september wordt de dienst versterkt door een stagiair van het Leer Werkbedrijf. Het doel is om stagiairs op te leiden door hen twee jaar lang mee te laten draaien in de praktijk. Veel van hen overbruggen op deze manier hun afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen, indien nodig met een beetje hulp. En wij verwelkomen graag nieuwe mensen in ons team. Zo dragen wij concreet bij aan deze doelstelling.

Leermeesters

De stagiair wordt begeleid door een gecertificeerde leermeester: een medewerker van Havensteder. Door de opleiding te combineren met een praktijkstage maakt de stagiair ook kennis met beroepsvaardigheden, zoals: samenwerken, veilig werken, oplossingsgericht en creatief denken en digitale vaardigheden. Na twee jaar kan het zijn dat de medewerker doorstroomt in onze organisatie. In de toekomst hopen we deze constructie breder in te kunnen zetten, bijvoorbeeld bij de aannemers met wie we nauw samen werken. Zodat we nog meer mensen kunnen opleiden.

Erkend leerbedrijf

Havensteder is een erkend leerbedrijf via het SBB Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Gaat een leerling bij ons aan de slag via een beroepsbegeleidende leerweg dan betaalt Havensteder de studiekosten. Op deze manier bieden we werkervaring en scholing binnen een vertrouwde omgeving en dragen we bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen in de regio.