Delen

In 2018 organiseerden wij in Rotterdam en Capelle aan den IJssel een Masterclass Volkshuisvesting voor - nieuwe - gemeenteraadsleden. In Rotterdam trokken we daar samen in op met collega-corporaties Vestia, Woonbron, Woonstad Rotterdam en de SOR. Aan de masterclasses nam een groot aantal raadsleden deel. De verschillende bestuurders vertegenwoordigden hun corporatie.

Het doel van de twee bijeenkomsten was onder meer om de raadsleden kennis te laten maken met volkshuisvestelijke thema’s, inzicht te bieden in de werkzaamheden van woningcorporaties en om in te gaan op specifieke uitdagingen die spelen in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Tijdens beide masterclasses stonden vier hot topics centraal over wonen in de regio: de inclusieve stad, langer en eerder thuis, betaalbaarheid / beschikbaarheid en energietransitie.

Maar, de masterclasses waren voor alle aanwezigen vooral ook een persoonlijke kennismaking. Corporaties en gemeentes zijn partners  op ieder niveau. Dat betekent dat we niet over elkaar, maar mét elkaar moeten praten. Door de bijeenkomsten weten mensen aan beide zijden elkaar makkelijker te vinden. De lijntjes zijn korter en het contact frequenter. Dat leidt tot een snellere en meer effectieve besluitvorming.