Delen

Isolatie is een speerpunt van ons duurzaamheidsbeleid. Sprekend voorbeeld zijn de kruipruimtes van maar liefst 2.225 eengezinswoningen die we voorzien van speciale, duurzame vloerisolatieparels. Hiermee verlagen we voor huurders de woonlasten en verhogen we het comfort.

Aannemer De Kwaasteniet en Regio Isolatie bedachten een ingenieuze constructie om de parels te vervoeren en aan te brengen. Iedere woning krijgt 22,5 centimeter parels en waar nodig plegen we onderhoud aan het leidingwerk in de kruipruimte.

Met de isolatie van de begane grondvloer brengen we het energieverbruik van de woningen naar beneden en daarmee de energierekening omlaag. In theorie – maar uiteraard afhankelijk van het stookgedrag van bewoners – kan er zo’n 85 euro per jaar worden bespaard. En zeker niet onbelangrijk: de sloffen kunnen uit, want deze vorm van isolatie voorkomt het ‘optrekken’ van kou vanaf de vloer.

Uiteraard staan ook bij deze werkzaamheden aandacht en zorg voor de bewoner centraal. Zo zorgen we voor frequente updates over de voortgang van het project, dat we naar verwachting eind december 2018 afronden.