Delen

Wij tekenden onlangs een samenwerking met Smits Vastgoedzorg, Constructif, BAM Wonen en Heembouw. De vier partijen werken met ons aan het verduurzamen van 3500 woningen in Rotterdam en omgeving.

Een extra jaarlijkse investering van 16 miljoen euro is de eerste stap in de verregaande energietransitie, aldus Henk Rotgans, directeur Onderhoud en Ontwikkeling van Havensteder. “De huidige oplossingen voor het CO2-neutraal maken van woningen staan nog in de kinderschoenen en zijn daarmee vrij kostbaar. Om uiteindelijk de landelijke klimaatdoelstellingen te halen zullen we samen met de gemeente en andere samenwerkingspartners creatieve oplossingen en de benodigde middelen moeten vinden. Onze duurzaamheidspartners helpen ons daarbij.”

Jaarlijks investeren wij 16 miljoen euro extra in het isoleren van onze woningen.

Woningcorporaties staan voor een grote verduurzamingsopgave. Voor ons is het uitgangspunt steeds dat maatregelen direct een positief effect hebben op de woonlasten en het wooncomfort voor huurders. In ons duurzaamheidsaanpak ligt de nadruk op verduurzaming door het isoleren van de woningen. De lagere energiekosten dragen bij aan lagere woonlasten en meer comfort. Daarnaast hoeft de energie die we niet verbruiken ook niet duurzaam opgewekt te worden.

slagvaardigheid met het E-team

De vier duurzaamheidspartners van Havensteder – Smits Vastgoedzorg, Constructif, BAM Wonen en Heembouw – bieden ieder vanuit hun eigen expertise een bijdrage aan de verduurzamingsopgave. Criteria voor het beoordelen van de samenwerking van het zogenaamde E-team zijn onder andere verbetering van wooncomfort, bewonerstevredenheid en innovatieve oplossingen en een bewezen goede samenwerking. Rotgans: “‘Het voornaamste doel is uiteraard tevreden bewoners in duurzame woningen. De nauwe samenwerking met de partners van het E-team maakt ons daarbij bijzonder slagvaardig.”

Klik hier voor een filmpje over de samenwerking.