Delen

Samen met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling werken we aan een gebiedsvisie voor Schiebroek. Daarvoor tekenden we een langjarige samenwerkingsovereenkomst. De komende tijd onderzoeken we of verduurzaming van onze bestaande sociale huurwoningen en de groeiende behoefte aan een bredere mix aan woningen hand in hand kan gaan. Ons gezamenlijke doel? Samen werken aan vitale wijken waar de huidige bewoners prettig wonen en wooncarrière kunnen maken, en wijken die aantrekkelijk zijn voor nieuwe bewoners.

Sander Uiterwaal, bestuurder Havensteder: “We zijn blij met deze volgende stap in de samenwerking. We werken als Havensteder aan vitale coalities om onze volkshuisvestelijke opgave optimaal in te vullen. Dit zijn partners waarmee wij ons schouder aan schouder inzetten voor een gezamenlijk, maatschappelijk doel. Hart voor de volkshuisvesting en oog voor maatschappelijke uitdagingen zijn randvoorwaarden. BPD is een partij met het juiste DNA voor Schiebroek.”

Klaar voor de toekomst

De komende jaren investeren we flink in het verduurzamen van onze sociale huurwoningen in Schiebroek. We weten ook dat er een grote vraag is naar meer woningen en meer verschillende type woningen. We onderzoeken samen met BPD en in afstemming met de gemeente Rotterdam hoe het aantal woningen in Schiebroek vergroot kan worden en hoe tegelijkertijd de verschillende opgaves bij kunnen dragen aan vitale wijken waar bewoners comfortabel wonen en zich thuis voelen.

Helma Born, regiodirecteur van BPD: “We kunnen hier samen veerkrachtige en toekomstgerichte wijken realiseren. Het is belangrijk dat we daarbij nu op de ondersteuning en medewerking van de gemeente Rotterdam kunnen rekenen.”

Samen met bewoners

Na de eerste onderzoeken worden bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties actief betrokken bij het vormgeven van de gebiedsvisie. Zo wordt het een gebiedsvisie die aansluit bij de behoefte van de mensen die in Schiebroek wonen. De gemeente maakte eerder al de Gebiedsvisie Schiebroek 2030: Tuinstad van de 21e eeuw. Die vormt de basis.