Delen

Elk half jaar hebben we bestuurlijk overleg met onze wethouder Bouwen. De locatie van het overleg was dit keer niet een benauwd kantoor, maar Oud-Crooswijk. Samen met wethouder Kurvers wandelden we afgelopen week door Oud-Crooswijk.

Crooswijkers zijn trots op hun wijk, ondanks dat hun wijk regelmatig de negatieve lijstjes aanvoert. Ondanks de negatieve lading van het stigma zorgt dit er wel voor dat de hazen gaan lopen.

Sociaal, economisch en fysiek zijn plannen gemaakt en gelden gereserveerd. Mooi om te kunnen zeggen dat het inmiddels zichtbaar wordt dat de wijk de goede kant op beweegt. De achterstand bij kinderen op scholen wordt beetje bij beetje ingelopen, de sociale programma’s zorgen voor betere sociale betrokkenheid en schonere wijken. Opvallend is het mooie en vele groen dat is toegevoegd.

Onze pijler (fysiek) kent langere doorlooptijden, vastgoed is ‘slow’. Maar ook hier zijn we hard aan het werk. Sloop, nieuwbouw en renovatie. In Crooswijk gebeurt het allemaal! Dat leidt straks tot een mooie mix van woningen van sociale huur tot koop waarbij we de Crooswijkers niet wegjagen.

“We zijn Oud-Crooswijk een beetje vergeten”, sprak onze burgemeester Aboutaleb een poosje geleden. Bij ons is Crooswijk nooit uit onze gedachten geweest. Wel heeft het even geduurd voordat we de middelen en partners vonden om de plannen te realiseren. Maar nu maken we een forse inhaalslag op meerdere locaties: Tamboer, Isaac Hubertstraat, Crooswijkseweg.

De wandeling was voor iedereen nuttig en aangenaam. Met gelukkig ook nog tijd genoeg om wat knelpunten te bespreken. We blijven samen werken aan deze stad!