Delen

Wij investeren voortdurend in de relatie met contractpartners. Wederkerigheid is daarbij het sleutelwoord. Door het uitwisselen van ervaringen - en door strategie en praktijk samen te brengen - leren we van elkaar.

Contractpartners zijn wat ons betreft ‘externe collega’s’. Huurders horen bijvoorbeeld in termen van kwaliteit van dienstverlening, resultaat en persoonlijke benadering geen verschil te merken tussen contact met een Havensteder-monteur of een monteur die werkzaam is bij een contractpartner. Onze directeur Onderhoud & Ontwikkeling, Henk Rotgans zegt hierover: “We treden met één gezicht naar buiten. Voor onze bewoners mag het niet uitmaken of wij of onze contractpartners aanbellen. Dat vraagt onder meer om vertrouwen en consensus over wie je wilt zijn en wat je wilt uitstralen.”

Dwarsdoorsnede

Om elkaar écht goed te leren kennen en begrijpen organiseerden wij een drietal goed bezochte bijeenkomsten voor een dwarsdoorsnede van onze zes gevelpartners. Aan elke groep namen zo’n 10 tot twaalf schilders, binnendienstmedewerkers en leden van managementteam en directie deel.

samen Oefenen

Naast een introductie van Havensteder’s visie en doelstellingen op klanttevredenheid, het bespreken van kernwaarden en hun vertaling in de praktijk, is ruim tijd besteed aan een serie dynamische rollenspellen. Daarbij kwamen regelmatig terugkerende thema’s voorbij als hoe om te gaan met agressieve huurders, klachten en obstructie van werkzaamheden, verzoeken om schadevergoeding, et cetera. Ook was er een schrijfstijltraining, ontwikkeld om contact met huurders te versoepelen en miscommunicatie te voorkomen.

Hetzelfde doel

Voor betrokkenen van Havensteder waren de sessies niet alleen een kans om inzicht te geven in beleid, werkwijze en ambities, maar ook om te toetsen hoe die optimaal kunnen worden gecombineerd met de dagelijkse praktijk van de diverse contractpartners. Henk Rotgans: “Het doet me goed om te zien dat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: tevreden huurders en medewerkers die plezier hebben in hun werk.