Delen

In juli introduceerden wij in onze wijken Crooswijk en Lombardijen de '5-minuten-klusbus'. Een team van monteurs van onze aannemer Muddebouw rijdt in compacte, volledig elektrisch aangedreven busjes door de twee wijken om onze huurders gratis te helpen met kleine klusjes in en rond het huis. De komende maanden onderzoeken wij samen met Muddebouw of de dienst ook in onze andere buurten gaan aanbieden.

De Klusbus

De Klusbus – eenvoudig te bestellen door het sturen van een WhatsApp-bericht – is een verlengstuk van ons onderhoudsbedrijf. Huurders kunnen de dienst gebruiken voor kleine ‘5 minuten klusjes’, zoals het ophangen van een schilderij, het schoonmaken van ventilatieroosters, het ophangen van rookmelders of het vervangen van een lamp in het portiek.

Laagdrempelig en duurzaam

Inmiddels maakten al zo’n tientallen huishoudens gebruik van de Klusbus. Havensteder en Muddebouw vierden onlangs samen met bewoners een succesvolle eerste fase. Henk Rotgans, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: “We bieden onze huurders met deze snel inzetbare monteurs in handige kleine busjes een extra service. We zien dat er – als aanvulling op hun bestaande serviceabonnement – behoefte is aan hulp bij allerlei kleine klussen. Bijvoorbeeld bij ouderen die slecht ter been zijn, huurders die niet weten hoe of er simpelweg niet aan toekomen. Het gaat om klussen die niet veel tijd kosten, maar waar bewoners erg blij mee zijn. Huurders in Crooswijk en Lombardijen ervaren de nieuwe service als laagdrempelig en vinden het uiteraard prettig dat zij er gratis gebruik van kunnen maken. We doen dit nu als een pilot in twee wijken, Crooswijk en Lombardijen, met onze wijkaannemer Muddebouw. Zo ervaren we of er voldoende vraag is en of het de bewoners écht helpt.”